Laurier

Haagplanten als de taxus, thuja, laurier, Japanse hulst en de cipres kennen we natuurlijk allemaal. Toch is een laurier wel een van de populairste soorten wat betreft haagplanten. Maar ja, waar komt dat dan door? Hoogstwaarschijnlijk omdat deze plant snel groeit en je daardoor in jouw tuin heel snel meer privacy kan maken.

De laurier is er in drie verschillende soorten:

  • De Prunus Laurecerasus Rotundifolia
  • De Prunus Laurecerasus Novita
  • De Prunus Laurocersus Caucasica

Naast het feit dat de plant snel groeit en je snel privacy in de tuin kan opbouwen heeft de laurier nog meer voordelen. De plant is makkelijk in onderhoud. De keus om te snoeien is dan ook geheel verbonden aan de persoonlijke voorkeuren. Wil jij een grote boom, dan hoef je niet te snoeien. Wil jij een haag met een nette vorm, dan kun je de haag het beste twee keer per jaar snoeien.

De plant is ook zeer tolerant. Dit blijkt namelijk uit het feit dat de plant ook goed groeit op vervuilden ondergronden. Als er dus een ongunstige plek in jouw tuin is waar niks groeit, kun je daar best een laurier plaatsen.

De plant is winterhard en behoud daardoor het hele jaar door de groene kleur. Hierdoor kun je de plant goed gebruiken om privacy te creëren in de tuin, ook in de winter kun je dus ongestoord genieten van jouw tuin. Ditzelfde geldt dan natuurlijk ook voor het verminderen van windvlagen.

Voor meer advies of de aanschaf van een laurier kun je terecht bij Haagplanten Heijnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *